علیرضا سهرابیان رئیس فدراسیون قایقرانی، در گفت و گو با روابط عمومی فدراسیون درباره عملکرد یکساله خود در قایقرانی توضیح داد. سهرابیان که هفتم اسفند سال 97 به عنوان رئیس فدراسیون انتخاب شد، درباره اهم فعالیت های فدراسیون که با تلاش بی وقفه اعضای فدراسیون، مربیان، ورزشکاران و هیات های استانی انجام شده گزارشی ارائه کرد.
حضور چشمگیر خانواده قایقرانی در امدادرسانی سیل
سهرابیان صحبت های خود را با سانحه سیل دلخراش روزهای نخستین سال آغاز کرد و گفت: در همان روزهای نخستین سال سانحه سیل بسیاری از استان های ما را درگیر کرد و مردم ما نیاز به کمک داشتند. خانواده قایقرانی با همتی بی نظیر دست به کار شد و تیم های امدادی خود را به استان های مختلف اعزام کرد. خانواده قایقرانی از روز نخست سیل تا روزهای پایانی در کنار مردم بود. قهرمانان ما با جان و دل در کنار مردم سانحه دیده بودند و خدمت رسانی کردند. اکنون هم که دوباره احتمال بحران سیل وجود دارد تمامی هیات های ما و تیم های امدادی قایقرانی آماده باش هستند. سه تیم امدادی ما نیز راهی مناطق آسیب دیده شده اند.
برپایی مستمر اردوها
رئیس فدارسیون قایقرانی در ادامه به برنامه های انجام شده در سال جاری اشاره کرد و گفت: پس از برگزاری انتخابات فدراسیون، طبق خواسته مربیان و ملی پوشان و با توجه به برنامه رقابتی ملی پوشان اردوهای ملی آغاز شد و به صورت مستمر ادامه پیدا کرد. تمامی اردوهای ملی برگزار شد و به طور مستمر ادامه پیدا کرد تا ورزشکاران ما بتوانند برای رقابت های مختلف آماده شوند. به هر حال سال کسب سهمیه المپیک بود و به همین دلیل خانواده قایقرانی از تمام توان خود استفاده کرد تا هیچ اردویی لغو نشود. در این راه نیز تمامی هیات های استانی ما با تمام توان کنارمان بودند و تلاش کردند.
حضور در رویدادهای بین المللی
سهرابیان در ادامه با بیان این مطلب که فدراسیون اجازه نداد هیچ رویدادی لغو شود، تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که از ابتدا گریبان ما را گرفته بود بحث منابع مالی بود. به هر حال همه می دانیم بودجه دولتی کفاف برنامه ریزی یک فدراسیون ورزشی را نمی دهد و ما باید تلاش می کردیم تا نیازهای خودمان را برآورده کنیم. در این مدت حامیان مالی نیز کنار ما بودند و با تمام شرایط سختی که داشتند به ما کمک کردند.
رئیس فدراسیون قایقرانی افزود: تلاش خودمان را انجام دادیم تا ورزشکاران ما رقابت های ضروری خود را از دست ندهند. با تمام کمبودها و مشکلاتی که داشتیم تیم های ملی ما در سال 98 تمامی رقابت های بین المللی خود را تجربه کردند. اگر هم به مسابقه ای اعزام نشدیم طبق اولویت بندی ما و نظر کادرفنی بود.
درهای باز وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک
رئیس فدراسیون قایقرانی تاکید کرد: جا دارد از وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک تشکر ویژه کنم که در این یکسال یار و یاور ما و پشتوانه خوبی برای قایقرانی بودند، تشکر کنم. با حمایت های آنها برنامه هایمان را بدون دغدغه عملی کردیم و ورزشکارانمان به مسابقات مختلف اعزام شدند. آقای دکتر صالحی امیری و دکتر سلطانی فر و دیگر دوستان عزیز در وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک حمایت ویژه ای از ما داشتند. باعث افتخار بود که درهای وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک همیشه به روی قایقرانی باز بود.
حضور موفق در رقابت های بین المللی
وی با اشاره به عملکرد خوب قایقرانان در رقابت های بین المللی بیان کرد: تیم ملی جوانان و زیر 23 سال آبهای آرام ما به رقابت های جهانی رومانی اعزام شد. ما در این مسابقات به دنبال مدال نبودیم و می خواستیم جوانان ما تجربه کسب کنند. عملکرد خوبی هم در بخش زیر 23 سال داشتیم.
سهرابیان افزود: ما در رقابت های قهرمانی جهان مجارستان حاضر شدیم و تلاشمان برای کسب سهمیه المپیک و پارالمپیک بود که شهلا بهروزی راد ملی پوش پاراکانو کشورمان با کسب مدال برنز به سهمیه هم دست پیدا کرد. ملی پوشان آبهای آرام ما در عرصه جهانی دستشان به سهمیه نرسید اما در برخی مواد مثل کانو تک نفره عملکرد خوبی داشتیم.
رئیس فدراسیون قایقرانی با اشاره به درخشش ملی پوشان روئینگ در رقابت های قهرمانی آسیا بیان کرد: در ادامه تیم ملی روئینگ ایران به رقابت های قهرمانی آسیا رفت و ملی پوشان کشورمان توانستند مدال های رنگارنگی کسب کنند. موفقیت ملی پوشان در این مسابقات ما را به کسب سهمیه المپیک توکیو نیز امیدوار کرد. هم زمان با رقابت های روئینگ قهرمانی آسیا تیم های ملی کانوپولو بانوان و آقایان ایران نیز با کمک حامیان مالی در کاپ آسیا به آب زدند و روی سکو رفتند.
وی با اشاره به مدال آوری قایقرانان ایران در رقابت های ماراتن آسیا نیز گفت: تیم ملی قایقرانی ماراتن ما در رقابت های قهرمانی آسیا نیز درخشید و صاحب چندین مدال شد. در مجموع تلاش ما این بود که در همه رقابت های مهم شرکت کنیم و نتیجه بگیریم که خدا را شکر با تلاش مربیان و ورزشکاران این اتفاق افتاد.
سهرابیان با اشاره به دیگر رقابت های بین المللی نیز بیان کرد: احمد احمدی ملی پوش بادبانی ما نیز در این مدت تمریناتش را ادامه داد. او در اسپانیا تمرین می کرد و در رقابت های انتخابی المپیک هم شرکت کرد. احمدی هم اکنون نیز در اسپانیا تمرین می کند و اواخر اسفند برای حضور در انتخابی المپیک راهی ابوظبی می شود. همچنین تیم های ملی ما در رشته دراگون بوت نیز راهی رقابت های مختلف در تایلند و ابوظبی شدند. ورزشکاران ما در دراگون بوت نیز عملکرد بسیار خوبی در رویدادهای بین المللی داشتند.
توجه به رده پایه و استعدادیابی
سهرابیان در پاسخ به این سوال که یکی از نقاط ضعف فدراسیون را در چه می بینید؟ گفت: از زمان ورود به فدراسیون اصلی ترین نقطه ضعف را در رده های پایه دیدیم. ما خلا زیادی در این بخش داشتیم و باید خیلی سریع برنامه ریزی می کردیم. با کمک استان ها طرح های استعدادیابی را انجام دادیم و در فدراسیون نیز تست هایی برگزار کردیم.
وی افزود: پس از این تست ها نفرات برتر را که پتانسیل خوبی داشتند وارد اردو کردیم. تیم ملی آبهای آرام جوانان و زیر 23 سال ما مدت ها است که در اردو به سر می برد و تمرین می کند. ما نگاه ویژه به بازی های آسیایی 2022 داریم و از چند ماه قبل اردوی این تیم را تشکیل داده ایم و این ملی پوشان به طور مستمر در اردو حضور خواهند داشت.
رئیس فدراسیون قایقرانی همچنین تاکید کرد: این برنامه را برای دیگر رشته های ورزشی مان نیز داریم و گام به گام برنامه ریزی گسترده ای خواهیم داشت تا تیم های ملی رده های پایه قایقرانی با قدرت به کار خود ادامه دهند و بتوانیم ستاره هایی برای آینده کشور پرورش بدهیم.
فعال کردن هیات های استانی
رئیس فدراسیون قایقرانی در ادامه به فعالیت های استانی اشاره کرد و گفت: یکی از برنامه های اصلی ما فعال شدن هیات های استانی بود. من بعد از مجمع انتخاباتی که دقیقا یک سال قبل برگزار شد به همه دوستان گفتم که همه کنار هم باید تلاش کنیم. برنامه ما این بود که هیات های استانی فعال شوند و کار کنند. من هم حامی تمامی برنامه های آنها در مسیر توسعه بودم.
سهرابیان ادامه داد: در تمامی سفرهای استانی با مدیران اداره ورزش و جوانان و استاندارها جلسه داشتم و از همه آنها می خواستم که به هیات های استانی و توسعه قایقرانی کمک کنند. خدا را شکر که در این مدت هیات های ما فعال شده اند و برنامه های خوبی انجام می دهند. قطعا باید برنامه ها و فعالیت ها بیشتر هم باشد.
وی با تشکر از هیات های استانی بیان کرد: تشکر ویژه از تمام روسای هیات های استانی داریم. از ابتدا کنار ما بودند و بار سنگینی را از روی دوش قایقرانی برداشتند. بسیاری از اردوهای ما به خارج از تهران رفت و هیات های استانی میزبان ورزشکاران ما بودند. برای نخستین بار بود که تعداد بسیار زیادی از اردوهای ملی به استان های کشور منتقل شد. هیات های استانی با تمام توان مثل بازوان توانمند در کنار ما بودند و می توان گفت که یک دلگرمی برای فدراسیون به حساب می آیند.
افزایش فعالیت فدراسیون در امر بازاریابی
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به مشکلات مالی موجود در ورزش چقدر فدراسیون در امر درآمدزایی موفق بوده؟ تصریح کرد: در این یکسال فعالیت های گسترده ای انجام دادیم و حامیان مالی نیز در عملی کردن برنامه هایمان نقش زیادی داشتند. حامیانی داشتیم که در کنار وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک کمک کردند تا بتوانیم کا را پیش ببریم. با وجود تحریم ها و فشارهای اقتصادی که فشار زیادی به فعالان اقتصادی وارد کرده بود بازهم حامیان کنار ما بودند و اجازه ندادند که برنامه های ما عملی نشود.
سهرابیان ادامه داد: با این حال تمام تلاشمان بیشتر شدن این حامیان است. توسعه و پیشرفت نیاز به سرمایه گذاری دارد و من و تمام همکارانم از تمام پتانسیل استفاده می کنیم تا بتوانیم سرمایه گذاران را به سمت قایقرانی بکشانیم. قطعا هرچقدر قایقرانی بیشتر شناخته شود حامیان مالی و اسپانسرها نیز به سمت ما کشیده می شوند و ما در این زمینه نیز فعالیت های گسترده ای انجام می دهیم. به شخصه معتقد هستم پیشرفت و توسعه هرچقدر هم که عملی شود کافی نیست و ما در عرصه درآمدزایی و بازاریابی باید بیشتر و بیشتر کار کنیم.
شناخته شدن قایقرانی
رئیس فدراسیون قایقرانی در ادامه افزود: یکی از برنامه های فدراسیون قایقرانی این بود که بتوانیم تمامی رشته های فعال و با پتانسیل را به مردم و سرمایه گذاران معرفی کنیم. هرچقدر قایقرانی و ظرفیت هایش شناخته شده تر شود برای توسعه آن بهتر است. در این مدت کمیته روابط عمومی فدراسیون گام به گام برنامه ریزی کرده و تلاش داشته تا با استفاده از تمامی ظرفیت ها به این هدف نزدیک شود.
وی افزود: همکاری با رسانه ها و سازمان صدا و سیما خوب است و تمامی دوستان رسانه ای همیشه به ما لطف داشته اند. ارتباط خوبی با رسانه ها داریم و قطعا این ارتباط را بیشتر هم می کنیم. علاقه مند هستم که رسانه ها از ما انتقاد کنند تا بتوانیم نقاط ضعفمان را بشانسیم و اگر مشکلی داریم آن را حل کنیم. قطعا با کمک دوستان رسانه ای است که قایقرانی بیشتر شناخته می شود.
برنامه ریزی برای المپیک و بازی های آسیایی
سهرابیان با اشاره به بازی های المپیک 2020 و بازی های آسیایی 2022 گفت: همانطور که گفتم در این یکسال تلاش ما برای کسب سهمیه المپیک بود و موازی با آن برای بازی های آسیایی بعدی آماده می شویم. فکر می کنم یکی از معدود فدراسیون هایی هستیم که فقط به فکر المپیک 2020 نیستیم بلکه به بازی های آسیایی بعدی هم فکر می کنیم.
وی افزود: از اواخر اسفند رقابت های انتخابی المپیک برای ما شروع می شود. ابتدا احمد احمدی در ابوظبی برای کسب سهمیه المپیک در رشته بادبانی تلاش می کند. سپس ملی پوشان آبهای آرام راهی تایلند می شوند تا در رقابت های قهرمانی آسیا و کسب سهمیه المپیک پارو بزنند. سپس ملی پوشان روئینگ در کره جنوبی مسابقه خواهند داشت و اردیهشت ماه عازم کره جنوبی می شوند. تلاش ما این است که بتوانیم حضوری خوب در المپیک داشته باشیم.
رئیس فدراسیون قایقرانی همچنین گفت: همانطور که گفتم تیم ملی جوانان و زیر 23 سال ما نیز ماه ها در اردو حضور دارد و برای بازی های آسیایی 2022 آماده می شود. ما نگاه ویژه این به آن بازی ها داریم.
رایزنی های بین المللی
سهرابیان در ادامه به ارتباط های بین المللی فدراسیون اشاره کرد و گفت: در این مدت تلاش کردیم از تمامی پتانسیل خودمان برای ارتقای ارتباطات بین المللی استفاده کنیم. در تمامی کنگره ها با برنامه شرکت کردیم و طرح هایی دادیم که مورد توجه مسئولان فدراسیون های جهانی قرار گرفت. به شخصه تاکید دارم هرچقدر ارتباطات ما با مسئولان بین المللی بیشتر شود توسعه قایقرانی با سرعت بیشتری انجام می شود.
99 سال مهم تری برای قایقرانی است
رئیس فدراسیون قایقرانی تاکید کرد: در این یکسال همه دوستان کنار فدراسیون بودند و تلاش کردند. هیات رئیسه فدراسیون با جان و دل در کنار ما بودند و کمک کردند. هیات های استانی بازوان توانمند ما بودند و شبانه روز کار کردند. رسانه ها حامی ما بودند و ورزشکاران و مربیان نیز تلاش کردند و بدون هیچ چشم داشتی جنگیدند. قطعا نقاط ضعفی داشتیم و هنوز موانع زیادی پیش روی ما است که با تمام توان کار می کنیم تا عیوب را از بین ببریم. فدراسیون قایقرانی پتانسیل بالایی دارد و ما تلاش می کنیم که جایگاه آن را بر پایه همین پتانسیل ایجاد کنیم.
سهرابیان در پایان گفت: سال 99 برای ما مهم تر است و باید با قدرتی بیشتر به کارمان ادامه دهیم. تمام توانمان را می گذاریم و با قدرتی بیشتر به سمت اهداف حرکت می کنیم. قطعا هر روز کار فدراسیون قایقرانی بیشتر می شود و انتظارها بالاتر می رود و اگر بخواهیم این انتظارها را برآورده کنیم نیاز به تلاشی مضاعف داریم. امیدوارم که بتوانیم قایقرانی را به جایگاه شایسته اش برسانیم و پیشرفتمان را بیشتر کنیم که البته این را در خانواده بزرگ قایقرانی می بینم و قطعا به آن خواهیم رسید. همه همکاران ما در فدراسیون تلاش بی وقفه می کنند و من از همه آنها تشکر می کنم. جا دارد از دکتر صابونچی دبیر فدراسیون هم تشکر ویژه ای داشته باشم که در این مدت با تمام توان در کنار ما بوده و زحمات زیادی برای فدراسیون کشیده است.