رئیس فدراسیون قایقرانی گفت: صنعت گردشگری ورزشی، صنعتی نوین در جهان است که در ایران شناخته شده نیست و آنطور که باید به آن پرداخته نشده است.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون قایقرانی، نشست تخصصی گردشگری ورزشی در چهارمین کنگره بینالمللی سلامت کشورهای اسلامی با حضور علیرضا سهرابیان رئیس فدراسیون قایقرانی ایران برگزار شد.
سهرابیان که یکی از سخنرانان این نشست تخصصی بود بیان کرد: در کشورهای توسعه یافته گردشگری ورزشی با توجه به سیاستهای موجود کمک زیادی به جامعه کرده و رشد بسیار خوبی داشته و توانسته نیازها را برآورده کند. کشورهای توسعه یافته از ورزش در تمامی جوانب اقتصادی استفاده می کنند.
رئیس فدراسیون قایقرانی با بیان اینکه یکی از منابع گردشگری ورزشی، طبیعت و بخشهای مختلف آن همچون آبها و کوهستان است، افزود: بخش آبی از گردشگری طبیعی در استانهای مختلف وجود دارد که میتواند گردشگران زیادی از داخل و خارج را جذب کند. ما باید بسترهای مناسب را مهیا کنیم تا از این پتانسیل ها بهره ببریم.
وی ادامه داد: رشتههای قایقرانی از جمله رفتینگ و اسلالوم جزو ورزش هایی محسوب می شوند که با جاذبههای آبی گردشگری ارتباط نزدیک دارند و توانایی جذب گردشگران زیادی را به کشورمان دارند و این درحالی است که تاکنون موفقیتی در این زمینه بدست نیامده است.
سهرابیان تصریح کرد: کنگره سلامت میتواند گردشگری ورزشی کشور را به سمتی سوق دهد تا با استفاده از جاذبههای طبیعی و توسعه صنعت گردشگری اهداف اقتصادی کشور به پیش رود. همانطور که گفتم در قایقرانی رشتههایی وجود دارد که انجام آنها در آبهای خروشان میسر است و این باعث میشود ورزشکاران با طبیعت بیشتر آشنا شده و ارتباط با منابع طبیعی و جاذبههای گردشگری توسعه پیدا کند.
وی با اشاره به اقدامات فدراسیون قایقرانی برای ایجاد بسترهای مناسب در این رشته ها بیان کرد: تاکنون چهار استان پیستهای خوبی برای قایقرانی ایجاد کردهاند تا علاقمندان به رشته اسلالوم در آنها فعالیت کنند و درحال حاضر کار در این زمینه آغاز شدهاست.
سهرابیان ادامه داد: با گسترش این رشته از طریق منابع آبی میتوانیم به رشد گردشگری ورزشی کمک کنیم اما هنوز این جاذبهها ایجاد نشده و امیدوارم با کمک رسانهها و مردم، سایر کشورها بتوانند طبیعت زیبای ایران را ببینند.
وی با اشاره به توسعه ورزش قایقرانی در سه استان شمالی کشور گفت: در منجیل گیلان میتوانیم در رشته کایت بردینگ، گردشگری ورزشی را ایجاد کنیم. اتفاقی که اکنون در جزیره زیبای کیش افتاده است. در استانهای چهارمحال و بختیاری و اصفهان نیز فضای مناسبی برای رفتینگ و آبهای خروشان وجود دارد.
سهرابیان به دیگر رشته های قایقرانی نیز اشاره کرد و گفت: در گیلان و مازندران رشته کانوئینگ میتواند گردشگران زیادی را جذب کند و تا پایان سال جاری برنامههای آنها عملیاتی خواهد شد تا بتوانیم صنعت گردشگری ورزشی را توسعه دهیم.
در ادامه این نشست افشار هنرور رییس انجمن گردشگری ورزشی نیز سخنرانی داشت، زهره هراتیان نیز به عنوان یک کارشناس ورزشی در این نشست حضور پیدا کرده بود و ایرانا میرزایوا به عنوان نمایندهای از جمهوری آذربایجان در این نشست سخنرانی کرد.