سرپرست کمیته آموزش و استعدادیابی فدراسیون قایقرانی برنامه های این کمیته را تشریح کرد.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون قایقرانی، یکی از محورهای اصلی فدراسیون در برنامه های پیش روی فدراسیون، استعدادیابی و استفاده از پتانسیل بالای کشور در این رشته است. محمدعلی قرائت که به تازگی سرپرست کمیته آموزش و استعدادیابی شده نیز به سرعت برنامه ریزی های لازم را انجام داده تا استعدادیابی در سطح کشور با قدرت زیاد آغاز شود.
قرائت درباره برنامه های انجام شده برای استعدادیابی در قایقرانی بیان کرد: یکشنبه و دوشنبه اولین برنامه ما در بحث استعدادیابی عملیاتی می شود. تاکید ما این بود که بتوانیم خیلی سریع این طرح را عملی کنیم. این یک برنامه ریزی اولیه تنها برای استان تهران است.
وی ادامه داد: انشاالله هفته آینده طی یک فراخوان، استعدادیابی را برای کل کشور عملی خواهیم کرد و از تمام ظرفیت کشور استفاده می کنیم. جامعه هدف ما نیز ورزشکاران بین 11 تا 16 سال است و با فراخوانی که داریم از تمامی علاقه مندان برای استعدادیابی دعوت به عمل می آوریم.
*رایزنی با آموزش و پرورش برای استعدادیابی
سرپرست کمیته آموزش و استعدادیابی فدراسیون با اشاره به نقش وزارت آموزش و پرورش نیز تصریح کرد: قطعا همکاری خوب با وزارت آموزش و پرورش اهمیت زیادی دارد اما چون مدارس در تعطیلات هستند فعلا با فراخوان و همکاری دیگر نهادها فعالیت را انجام می دهیم تا با شروع مدارس و رایزنی مناسب با وزارت آموزش و پرورش مدارس را نیز درگیر استعدادیابی کنیم.
قرائت در پاسخ به این سوال که چه برنامه ای برای استفاده از ظرفیت وزارت آموزش و پرورش دارد؟ گفت: یک انجمن قایقرانی در آموزش و پرورش داریم که سال 87 ایجاد شده اما در سال های اخیر فعالیتی نداشته است. رایزنی هایی انجام می دهیم که این انجمن فعال شود و بتوانیم از این ظرفیت به خوبی بهره ببریم. انشاالله طی برنامه ریزی هایی که داریم در ابتدای مهر فعالیت این انجمن به شکل گسترده آغاز می شود.
*رایزنی با فدراسیون والیبال
وی افزود: ما حتی با فدراسیون والیبال نیز هماهنگی داشته ایم که ورزشکاران بلند قامتی که شاید برای والیبال مناسب نیستند به ما معرفی شوند تا شرایطشان برای حضور در قایقرانی را بررسی کنیم تا در صورتی که می توانستند در این رشته فعالیت کنند به سرعت جذب شوند و تحت آموزش قرار بگیرند.
وی با تاکید بر این موضوع که هدف استعدادیابی رشته های المپیکی است، گفت: تاکید ما در بحث استعدادیابی رشته های المپیکی است. در بین بادبانی، روئینگ، کانو و کایاک هم یک تاکید ویژه بر روی کانو داریم چرا که در سال های گذشته بر روی این رشته فعالیت خوبی صورت نگرفته است و نیاز است که برنامه خوبی برای آن داشته باشیم.
قرائت در پاسخ به این سوال که برای برنامه پیش روی استان تهران چه جامعه هدفی در نظر دارد؟ بیان کرد: با توجه به تعطیلی مدارس با باشگاه های ورزشی هماهنگی داشته ایم و رایزنی نیز با پایگاه های بسیج و سپاه داشته ایم که بتوانند نیروهای بین 11 تا 16 سال را به برای این استعدادیابی معرفی کنند.
*استعدادیابی از اولویت های فدراسیون است
وی با اشاره به ضرورت استعدادیابی در قایقرانی تاکید کرد: استعدادیابی از اولویت های فدراسیون است. قطعا با این برنامه ها تعداد ورزشکاران بیشتر می شود و هرچقدر تعداد ورزشکاران بیشتر شود قطعا از میان آنها می توانیم یک ورزشکار مثل محسن شادی پیدا کنیم.
سرپرست کمیته آموزش و استعدادیابی فدراسیون درباره نگاه به استان ها نیز بیان کرد: باید امکانات در استان ها تقویت شود. برنامه ریزی ما ایجاد پایگاه های قهرمانی است تا بتوانیم تمامی استان ها را درگیر استعدادیابی و پرورش ورزشکار کنیم. ما حتی برای جانبازان و معلولین هم برنامه داریم و برای این امر با فدراسیون مربوطه رایزنی می کنیم.
وی افزود: تمامی استان ها نیز باید مسئول ویژه استعدادیابی برای بخش آقایان و بانوان داشته باشند. یک سری کارگاه های آموزشی هم خواهیم داشت تا برنامه هایمان در سطح کشور یکسان سازی شود. سپس از تمامی این مسئولان گزارش کاری در استان ها دریافت می کنیم.
*ایجاد پایگاه های قهرمانی در سطح کشور
قرائت درباره ایجاد پایگاه های قهرمانی در سطح کشور نیز بیان کرد: این برنامه اصلی ما برای استعدادیابی است. ساز و کار آن را طراحی کرده ایم و کار را شروع می کنیم. در گذشته یکسری فعالیت ها انجام شده و با تمام محدودیت هایی که بوده نتیجه حاصل شده اما کار ادامه پیدا نکرده است. ما استان های معین را انتخاب می کنیم و با تقویت آنها و اعزام مربی مورد تایید فدراسیون پایگاه ها را تشکیل می دهیم.
وی افزود: این پایگاه ها فعال می شوند و استان های همجوار آنها نیز از امکاناتشان استفاده می کنند. شمال، شمال شرق، شمال غرب، جنوب شرق، جنوب غرب، مرکز و تهران قسمت های اصلی برنامه ریزی ما هستند تا بتوانیم استعدادیابی گسترده را انجام بدهیم. قطعا یک پایش گسترده نیز در کشور انجام می دهیم تا استان های توانمند در قایقرانی و رشته های مختلف را شناسایی کنیم. قطعا استان های جدیدی را می توانیم به استان های فعال قایقرانی اضافه کنیم.
*نیاز به حمایت اداره کل های ورزش و جوانان
قرائت با اشاره به نقش اداره کل های ورزش و جوانان استانی گفت: اداره کل های استان برای استعدادیابی بودجه دارند و امیدوارم که بتوانیم یک رایزنی داشته باشیم تا برای قایقرانی از آنها کمک بگیریم و استان ها را از نظر امکاناتی تجهیز کنیم.
سرپرست کمیته آموزش و استعدادیابی درباره آموزش در فدراسیون نیز بیان کرد: برای این بخش هم فعالیت گسترده ای داریم. کلاس های داوری و مربیگری باید منظم شوند. سرفصل های آموزشی را منظم می کنیم و اصلاحاتی خواهیم داشت. در کنار استفاده از مدرس های با تجربه و پیشکسوت به دنبال تزریق نیروی جوان هم هستیم.