مربی آبهای آرام هیات قایقرانی گیلان با بیان اینکه پیشکسوتان و شاگردانش در قایقرانی خانواده دومش محسوب می شوند، گفت: همواره سعی کرده ام آنچه از اساتید خودم و بزرگان این رشته به عنوان تجربه کسب کرده ام در اختیار شاگردانم قرار دهم.
آرش بصارت دار در گفت و گو با روابط عمومی فدراسیون قایقرانی، با اشاره به اینکه فعالیت مربیگری خود را از سال 93 در هیات قایقرانی بندرانزلی آغاز کرده، گفت: آموزش را از سنین پایه نونهالان و نوجوانان آغاز کردیم و در سال ۹۶ شش نفر از ورزشکاران به تیمملی جوانان دعوت شدند.
وی در خصوص برنامه ها و اهدافش در مربیگری اظهار کرد: با همکاری و حمایت هیات قایقرانی گیلان، اولویت و هدفگذاری ما در بخش آموزش و پرورش ورزشکاران سنین پایه است و با کمک مسئولین، پیشکسوتان، مربیان و اعتماد خانواده ها به زنجیره آموزش سنین پایه تا قهرمانی ورزشکاران تداوم می بخشیم.
بصارت دار افزود: به اعتقاد من طی سال های گذشته استان گیلان در رده های پایه نونهالان و نوجوانان بسیار خوب عمل کرده و در مسابقات المپیاد استعداد های برتر موفق شدیم مقام های بسیاری به دست بیاوریم. گیلان در مسابقات قهرمانی کشور جوانان آقایان در سال ۹۵ قهرمانکشور شد و ما در تمام ماده های تک، دو و چهار نفره مدال طلا گرفتیم.
وی افزود: در المپیاد سال ۹۶ در عسلویه در پسران نوجوانان قهرمان شدیم و در بانوان در سال ۹۷ المپیاد نوجوانان در تهران در کایاک یکنفره موفق به کسب مدال طلا و در دونفره سوم شدیم و در بخش پسران در بوشهر دو طلا گرفتیم. در المپیاد 98 نیز در بخش بانوان در اردبیل موفق به کسب دو مدال طلا در یک نفره ودونفره شدیم و در بخش آقایان در کردستان یک مدال طلا و دو مدال نقره کسب کردیم. در رقابت های قهرمانی کشور و انتخابی تیم ملی نیز در سال های 96 تا 98 در مجموع با کسب مدال های رنگارنگ قهرمان شدیم.
وی پتانسیل قایقرانی گیلان را بیشتر از شرایط فعلی دانست و بیان کرد: برای استعداد یابی ورزشکاران در تابستان امسال برنامه ریزی کرده ایم و امیدوارم با حمایت همه جانبه و شکست کرونا قبل از آغاز تابستان بتوانیم شروع خوبی در بخش آموزش در تابستان امسال داشته باشیم.
بصارت دار که خود از سال ۷۹ قایقرانی را در بندرانزلی آغاز کرده، در خصوص فعالیتش به عنوان ورزشکار اظهار کرد: قایقرانی را زیر نظر استاد مظفر آراسته و استاد ایرج اقلیمی آغاز کردم و در دوران ورزشی خود توانستم چندین سال در تیم ملی حضور داشته باشم و سه مدال طلا در مسابقات قهرمانی آسیا کسب کنم.
این مربی انزلیچی در خصوص فعالیت های قایقرانی استان گیلان نیز تاکید کرد: گیلان همواره در کشور دارای مقام است و بسیاری از ملی پوشان هم استانی ما هستند. اما برای تداوم این قهرمانی ها نیاز به امکانات سخت افزاری بیشتر و نگاه ویژه مسئولین به این هیات است. خدا را شکر با انتخاب دکتر سهرابیان به عنوان رئیس فدراسیون از بدنه قایقرانی و حمایت از هیات قایقرانی استان، این قهرمانی ها ادامه داشته و به امید خدا در سال های آینده همچنان ورزشکاران ما در رده های ملی افتخار آفرینی کنند.
وی ادامه داد: خدا را شکر قایقرانی در همه شهرهای استان گیلان فعال است و این خود یک رقابت درون استان ایجاد می کند که به سود همه است. رشت در تیم ملی هم ورزشکار دارد و تیم دراگون بوت لاهیجان به عنوان منتخب کشور به مسابقات برون مرزی اعزام شده، منجیل هم در رشته های خروشان و رفتینگ فعال است که البته این نشان از توان بالای قایقرانی در گیلان دارد که در هر منطقه و شهری شرایط و محیط خودش را دارد که می تواند در رشته های مختلف فعالیت کند.
بصارت دار در خصوص برگزاری المپیاد استعداهای برتر نیز گفت: برگزاری المپیاد بسیار مفید بوده وتوانسته در انگیزه ورزشکاران رده سنی پایه تاثیرگذار باشد و این بچه ها هرچه بیشتر میدان ببینند و به رقابت بپردازند خصوصا در سطح کشوری بسیار حائز اهمیت است و در آینده ورزشی شان و پیشرفت قایقرانی موثر خواهد بود.
وی توجه به رده های سنی پایه را لازمه پیشرفت قایقرانی در سال های پیش رو دانست و بیان کرد: قایقرانی ایران نسبت به سال های گذشته یک افت نسبی داشته و مستلزم آن است که ما به گذشته برگردیم و در رده های پایه و پایگاه های قهرمانی سرمایه گذاری کنیم و با یک برنامه مدون و زمان بندی شده برای تیم های ملی پشتوانه بسازیم.