نايب رييس فدراسيون جهاني قايقراني با تمجيد از روند رو به رشد قايقراني ايران از حضورش در ايران و کمپ مشترک قايقرانهاي کشورمان با آلمان خبر داد.
به گزارش روابط عمومي فدراسيون قايقراني، توماس کونيتزکو نايب رييس فدراسيون جهاني قايقراني (ICF) و رييس فدراسيون کانوينگ آلمان يکي از مهمانان ويژه رقابتهاي قهرماني آسيا در شانگهاي چين بود که در جريان بازديدش از اين مسابقات فرصتي داشت تا درباره کانوينگ آسيا صحبت کند. او در اين گفت و گو مفصل درباره شرايط قايقراني ايران نيز صحبت کرد و با تمجيد از وضعيت ايران خبرهاي خوبي نيز داد.
*سطح رقابتهاي قهرماني آسيا را چطور ديديد؟
بايد بگويم که از اين مسابقات و نحوه برگزارياش شگفتزاده نشدم اما اينکه ديدم کشورهاي آسيايي در تمام بخشها و در دو قسمت آقايان و بانوان فعاليت ميکنند خوشحال شدم. برايم جالب بود که همه ورزشکاران با تمام توان پارو ميزنند و به دنبال بهترين نتيجه هستند. قطعا برنامهريزي بزرگي شده بود که رقابتهاي قهرماني آسيا در چين انجام شود و من مطمئن هستم که آسيا در آينده قايقراني جهان نقش زيادي خواهد داشت.
*قايقراني آسيا به اين سطح رسيده که بتواند مدالهاي زيادي در جهان و المپيک داشته باشد؟
قطعا همينطور است. من مطمئنم که در آينده کشورهاي آسيايي مدالهاي بيشتري از رقابتهاي قهرماني جهان و المپيک بدست خواهند آورد.
*فعاليت قايقراني ايران در قاره آسيا را چطور ارزيابي ميکنيد؟
ايران پيشرفت خيلي خوبي داشته و در مسير توسعه قرار دارد. قايقراني ايران در قاره آسيا جزو کشورهاي خوب است چون برنامهريزي مناسبي انجام ميدهد. همچنين بايد تاکيد کنم که فدراسيون ايران نيز خيلي خوب کار کرده و با توجه به توسعه قايقراني کارش را پيش ميبرد. با اين شرايط قطعا آينده خوبي در انتظار قايقراني ايران خواهند بود و کشور شما مدالهاي زيادي در اين رشته کسب خواهند کرد. اما نکته مهم اينجاست که همه کشورهاي قاره بايد توسعه پيدا کنند.
*اهميت اين موضوع در چيست؟
همه کشورهاي قارههاي جهان بايد رشد کنند تا قايقراني بهتر شود و توسعه پيدا کند. وقتي کشورهاي يک قاره پيشرفت کنند و بهتر باشند قطعا آنها که عقب افتادهاند تلاش ميکند تا خودشان را به حريفان برسانند. زماني که ايران حريفان قوي در آسيا داشته باشد بيشتر تلاش ميکند و رشد خواهد داشت. همين مساله يعني پيشرفت کل قايقراني که هدف ما است.
*اروپا به عنوان قارهاي که صاحب رشته قايقراني است هميشه بهترين بودهاست. قارههاي ديگر هم هميشه تلاش کردهاند مثل اروپا باشند. براي اين اتفاق چه برنامهاي لازم است؟
اکنون ديگر تنها اروپا نيست که حرف اول را ميزند. اروپا همچنان قدرتمند است اما کشورهاي ديگري هستند که قهرمانيها را از اين قاره خارج کردهاند. کانادا و نيوزلند مثالهاي خوبي هستند. کشورهاي ديگري هم هستند که در قهرماني جهان به مدال ميرسند که اين نشان ميدهد اکنون همه دنيا قايقراني را مورد توجه قرار دادهاند اما به هر حال اروپا همچنان قدرتمند است. يکي از راههاي رسيدن به سطح بالا برنامهريزي دقيق و ايجاد رابطه و همکاري مناسب با کشورهاي توسعه يافته است. استفاده از دانش روز قايقراني باعث رشد و پيشرفت ميشود.
*قطعا فدراسيون جهاني (ICF)، به اين موضوع توجه ويژه دارد درست است؟
فدراسيون جهاني به توسعه و پيشرفت همه کشورها توجه دارد و ما هميشه کشورها را به فعاليت و همکاري بيشتر دعوت کردهايم. در آخرين جلسهاي هم که داشتيم اين موضوع را مورد تاکيد قرار داديم که کشورها از علم روز قايقراني جهان استفاده کنند و پيشرفتشان را بيشتر کنند.
*قايقراني به عنوان يک رشته پرمدال در المپيک قطعا بايد نقش زيادي در کميته بين المللي المپيک داشته باشد. رابطه ICF با IOC چگونه است؟
ارتباط بسيار خوبي با کميته بين المللي المپيک داريم و همانطور که ميدانيد رييس فدراسيون جهاني عضو IOC است. همچنين ICF همکاران ديگري هم دارد که از اعضاي کميته بينالمللي المپيک هستند. همه اينها نشان ميدهد که ارتباط کاملا خوب و مناسب است. با اين حال فدراسيون جهاني تلاشش عميق تر شدن اين ارتباط است و با تمام توان کار ميکند. تلاش ميکنيم تا چهرههاي جوان را وارد کار کنيم و از توان آنها براي پيشرفت بهره ببريم. اين ارتباط اهميت بسيار زيادي دارد و ما برنامههايمان را در همين مسير انجام ميدهيم. در تغييرات مواد، توسعه رشتهها، برگزاري رقابتهاي جهاني و همه اين موارد ما به المپيک هم توجه داريم.
*ارتباط ICF با فدراسيون ايران چطور است؟
خوشحال هستم و بايد به فدراسيون قدرتمند ايران تبريک بگويم که در اين سالها فعاليت گستردهاي داشته است. آقاي دنيامالي به عنوان يکي از اعضاي قدرتمند فدراسيون جهاني باز هم به عنوان نماينده قاره اي آسيا در هيات رئيسه فدراسيون جهاني انتخاب شد و اين نشان ميدهد ايران برنامهريزي بسيار قدرتمندي دارد. تهران هميشه تلاش کرده تا در مسير توسعه قرار داشته باشد و اين را بايد بگويم که توجهها به ايران نيز هميشه ويژه است چون ايران تلاش بسيار زيادي دارد و ما رشد و پيشرفتش را کاملا ميبينم. با اين حال همانطور که گفتم هدف ICF رشد و توسعه همه کشورها است. من نميتوانم به همه کشورها سفر کنم اما خب ايران به دليل برنامهريزي خوبي که دارد هميشه مورد توجه بوده و من هم قرار است سفري به تهران داشته باشم و از نزديک قايقراني کشور شما را مورد ارزيابي قرار بدهم و جلساتي با مسوولان ايراني داشته باشم.
*شما رييس فدراسيون قايقراني آلمان هم هستيد. آيا ايران و آلمان ميتوانند ارتباط خوبي در زمينه قايقراني داشته باشند؟
هم اکنون اين ارتباط خوب وجود دارد و قايقراني ايران و آلمان در کنار هم هستند و خوشحال هستم که براي اولين بار اين خبر را به شما بدهم که قرار است سال آينده ورزشکاران ايران که خود را براي بازيهاي آسيايي آماده ميکنند کمپي در آلمان داشته باشند. برنامههاي ما بسيار نزديک و زياد است و من به شخصه پيگير اين موضوع هستم تا زمان کاملا مشخص شود و اين کمپ در آلمان برگزار شود.