کمتر از دوهفته ديگر تا بازيهاي آسيايي باقي مانده و تيم هاي ملي قايقراني در آخرين مراحل آماده سازي خود براي اين رقابت ها هستند. هرچند حرف و حديث هاي زيادي پيرامون ميزباني اندونزي در بازيهاي به گوش مي رسد، اما به هر حال بازيهاي آسيايي است و بالاترين سطح رقابت در قاره کهن در تمام رشته هاي ورزشي نزديک است.
قايقرانان نيز همچون همه ورزشکاران حاضر در اين رقابت ها پرشور و با انگيزه مهياي حضور در مسابقات مي شوند. اين فرصت را غنيمت شمرده، نگاهي گذرا به تاريخچه حضور قايقراني ايران در بازيهاي آسيايي مي اندازيم.
رشته هاي متعدد فدراسيون قايقراني به عنوان ورزش هاي المپيکي از سال هاي دور در بازيهاي آسيايي حضور داشته اند. روئينگ به عنوان يکي از کهن ترين رشته هاي المپيک از بازيهاي آسيايي 1978 در دهلي وارد اين رقابت ها شد و کانوئينگ نيز از 1990 پکن کار خود را در بازيها آغاز کرد.
با حضور کانوئينگ در بازيهاي آسيايي تيم ايران با 8 قايقران در اين دوره شرکت کرد و پس از حضور در بازيهاي آسيايي 1994 هيروشيما، 1998 بانکوک و 2002 بوسان، نمايندگان قايقراني ايران موفق به کسب اولين مدال خود در بازيهاي آسيايي 2006 دوحه توسط رضا رئيسي و عباس صيادي در کاياک دونفره 1000 متر شدند. در اين دوره از بازيهاي آسيايي حضور تيم روئينگ کشورمان براي نخستين بار، تنها کمتر از يک سال فعاليت اين رشته در ايران، رقم خورد.
اما سال 2010 و گوانگجو به نوعي رنسانس قايقراني ايران در بازيهاي آسيايي بود. در اين دوره از رقابت ها تيم کشورمان در 5 رشته در بازيها شرکت کرد. ملي پوشان رشته هاي اسلالوم، بادباني و دراگون بوت کشورمان اولين حضور خود را در بازيهاي آسيايي تجربه کردند. اما روئينگ و آبهاي آرام افتخاري بزرگ براي کاروان ورزشي کشورمان در گوانگجو آفريدند. به اعتقاد بسياري از کارشناسان ورزشي کسب 2 مدال طلا قايقراني، نقش مهمي در ارتقاء رنکينگ کاروان ورزشي ايران تا رتبه چهارم در بازيهاي آسيايي داشت.
در اين دوره از بازيها تيم روئينگ يک مدال طلا توسط محسن شادي در روئينگ تکنفره سبک وزن مردان و يک مدال برنز توسط سولماز عباسي، نسيم بين يعقوب، حميرا برزگر و مريم سعيدي در روئينگ چهارنفره سبک وزن بانوان به دست آورد. آبهاي آرام نيز علاوه بر کسب مدال طلا در کاياک يکنفره 1000 متر توسط احمدرضا طالبيان، با يک مدال نقره توسط شاهو ناصري در کانوي يکنفره 1000 متر و يک مدال برنز توسط امين بوداغي، فرزين اسدي، احمدرضا طالبيان و حسين سينکائي در کاياک چهارنفره 1000 متر افتخارآفريني کرد.
در بازيهاي آسيايي 2014 اينچئون اما قايقراني بيشترين تعداد مدال خود را بدست آورد. 9 مدال رنگارنگ حاصل تلاش قايقرانان کشورمان در اين رقابت ها بود ضمن اينکه اولين مدال اسلالوم در بازيهاي آسيايي نيز در اينچئون بدست آمد. محسن شادي دومين مدال طلاي بازيهاي آسيايي خود را اين بار در روئينگ تکنفره سنگين وزن کسب کرد، احمدرضا طالبيان در کاياک يکنفره 1000 متر و علي آقاميرزايي و سعيد فضل اولي در کاياک دونفره 1000 متر 2 مدال نقره بدست آوردند و آرزو حکيمي در کاياک يکنفره 200 متر، عادل مجللي در کانوي يکنفره 200 متر، مجتبي شجاعي و امير رهنما در روئينگ دونفره مردان، سولماز عباسي در روئينگ تکنفره بانوان، تيم روئينگ چهارنفره بانوان با ترکيب مهسا جاور، حميرا برزگر، نازنين ملائي و سولماز عباسي و سونيا گماري در کانواسلالوم بانوان صاحب 6 مدال برنز شدند.
اما در بازيهاي آسيايي پيش رو ملي پوشان قايقراني در 5 رشته عازم بازيهاي آسيايي هستند.
آبهاي آرام با 17 پاروزن، روئينگ با 12 روور، اسلالوم با 4 قايقران، بادباني با 2 سيلور و کانوپولو با 2 تيم بانوان و آقايان در پالمبانگ و جاکارتا رقابت خواهند کرد.
بازيهاي آسيايي 2018 مي تواند فرصتي مغتنم براي کسب بهترين عملکرد قايقراني ايران در اين رقابت ها باشد.
نهايتا توجه بيشتر به ظرفيت بالاي مدال آوري قايقراني در بازيهاي آسيايي و حتي المپيک با 40 مدال در رشته هاي مختلف مي تواند سکوي اميدي براي کاروان ورزشي کشورمان در اين مسابقات باشد. از سوي ديگر بانوان قايقراني با پوشش سازگار با حجاب ايران اسلامي توانايي حضور در عرصه هاي بين المللي و افتخارآفريني را به بهترين شکل دارند و اين پتانسيل نگاه ويژه و عنايت مسئولين ورزش کشور به اين رشته مفرح آبي مي طلبد.
با آرزوي توفيق براي همه کاروان ورزشي کشورمان در بازيهاي آسيايي جاکارتا.