جمشيد فتحي که مي توان از او به عنوان پدر قايقراني ايران نام برد با 72 سال سن همچنان با انرژي فعاليت خود را در قايقراني ادامه مي دهد و مسايل روز قايقراني را دنبال مي کند. او که بعد از آمدن دنيامالي به قايقراني مسئول کميته پيشکسوتان فدراسيون شده است از حضور وي در قايقراني بسيار خوشحال است و در طول صحبت بارها از او نام مي برد و مي گويد: «حضور دنيامالي باعث يک رنسانس ورزشي در فدراسيون قايقراني شده است» او که سال 1317 در بخش 5 تهران (اميريه) به دنيا آمده است ميگويد: با شروع قايقراني در ايران ما هم قايقراني را شروع کرديم. آن موقع و در سال 1342 من ناجي غريق در ورزشگاه امجديه بودم که فدراسيون قايقراني تشکيل شد قرار گذاشتند که يکي دو نفر به عنوان ناجي در کنار ورزشکاران که در سد کرج تمرين مي کردند حاضر باشند. ما از امجديه مامور شديم و به سد کرج رفتيم. بعد از چند وقت به قايقراني علاقه مند شدم و از سال 1343 شروع به قايقراني کردم ماموريتم يک سال بود اما ديگر از قايقراني خوشم آمده بود و آنجا ماندگار شدم. فتحي ادامه داد در زمان ما هنوز اعزام برون مرزي نداشتيم و من افتخاراتم در سطح کشور بود آن موقع مسابقات فقط بين تهران و بندرانزلي که در قايقراني فعال بودند برگزار مي شد من هم 7 دوره در اين مسابقات قهرمان شدم. البته خيلي زود کنار گذاشتم و شروع به مربيگري و فعاليت در فدراسيون کردم.
وي بيان کرد: نوسانات خيلي در قايقراني زياد است فراز و نشيب ها خيلي در قايقراني زياد بوده است آدم هايي که مي آيند و مي روند و بودجه هايي که جابه جا مي شود مقام هايي که بدست مي آيد. ارباب جمعي و مسئولين فدراسيون بايد نفوذ و قدرت اجرايي داشته باشند رئيس فدراسيون بايد مديري قوي باشد و از کارمندان درخواست کار کند براي کارها دليل وجود داشته باشد و فعاليت ها بي ثمر نباشد متاسفانه در گذشته اين طور نبود و به همين دليل هم نتيجه کار خوب نبود اما در حال حاضر و بعد از حضور دنيامالي در راس فدراسيون خوشبختانه تحولات مهمي انجام شده و ادامه دار هم هست داريم به نقطه اي مي رسيم که موفقيت ها صددرصد بشود تشکيلات فدراسيون وسيع و بزرگ شده است شايد هيچ فدراسيون را به اين وسعت کار نداريم رشته هايي در ايران راه اندازي شدند رشته هاي جديد و نتايجي هم گرفته شده است البته نياز هست که اين رشته ها هر کدام فدراسيوني براي خود داشته باشند همانطور که فدراسيون جهاني جداگانه اي دارند البته از نظر سياست گذاري بايد واحد باشند منتها براي تخصيص بودجه جداگانه عمل کنند مي توان کميته ها را گسترش داد و آن ها استقلال کاري داشته باشند.
او در خصوص کناره گيري ورزشکاران در سنين جواني ميگويد : اين تنها قايقراني نيست که گرفتار اين بلايا مي شود الان ورزش پولي شده است ورزشکار ما تا زماني که قدرت نمايي مي کند حمايت مي شود اما بعد از يک سني به فکر زندگي خودش مي افتد و دغدغه فکري برايش ايجاد مي شود و نمي تواند روي ورزش تمرکز کند ما بايد ورزشکارانمان را استخدام کنيم امکانات و شرايط خوب زندگي برايشان فراهم کنيم تا آن ها هم براي ما افتخار آفرين باشند بايد تفاوت ورزش آماتور و حرفه اي مشخص شود ورزشکاران ما بايد حرفه اي کار کنند و از نظر درآمد تامين باشند تا بتوانند بدون دغدغه به فعاليت بپردازند متاسفانه بودجه هاي تربيت بدني در کشور درست تقسيم نمي شود و فقط بعضي رشته ها از اين بودجه ها استفاده مي کنند.
وي در خصوص نتايج ورزشکاران قايقراني در گوانگجو ميگويد: خوب نسبت به دوره هاي گذشته خيلي بهتر شده بود اما بهتر از اين ها مي توانيم باشيم در نتيجه گيري شايد مهمترين مسئله بودجه باشد اما تنها بودجه نيست که تاثيرگذار است سياست گذاري و زمان بندي هم اهميت دارد ما در طي چند سال گذشته خوب برنامه ريزي کرديم و نتايجش را هم ديده ايم اميدوارم از اين پس شاهد نتايج بهتري باشيم که اگر اين برنامه ريزي ها ادامه دار باشد که به نظر من اين طور هست حتما پيشرفت بيشتري خواهيم داشت.
وي در خصوص راهکارهايي که ميتواند منجر به موفقيت قايقراني شود ميگويد: من فکر مي کنم ارتباط و تماس ها با کشور هاي صاحب سبک در قايقراني خيلي به ما کمک مي کند آوردن مربيان بزرگ دنيا همانطور که ديديم موثر است من يکبار دکتر پارتي را که از مربيان مجارستاني است به ايران آوردم وقتي به ايران آمد گفت «به من مي گفتند در ايران آب براي خوردن ندارند تو داري مي روي براي قايقراني!؟» اما وقتي آمد و شرايط را ديد فهميد که اصلا تصور درستي نداشته است مسابقاتي که ما در چند سال گذشته ميزباني کرده ايم خيلي به ما کمک کرده بايد سعي کنيم مسابقات جهاني هم برگزار کنيم و رفت و آمد ها را به کشورمان زياد کنيم درست است که دير شروع کرديم اما سرعت پيشرفتمان خيلي زياد است و مي توانيم اگر تلاش کنيم به همه جا برسيم.
وي در پايان افزود: من خوشحالم که در اين فدراسيون و با اين کادر همکاري مي کنم. خوشحالم که کميته ها زير سوال هستند و بايد براي انجام کارها پاسخ دهند و کار بي هدف در فدراسيون انجام نمي شود. کميته ها بايد برنامه هاي هدف دار فدراسيون را پيگيري کنند و اگر هميشه در فدراسيون اشخاصي مثل دنيامالي باشند ما خيلي زود به موفقيت هاي بزرگ دست پيدا مي کنيم.