توسعه پايدار مفهومي است فراگير با بار معنايي بسيار گسترده و همين ويژگي آن باعث شده است که گروه هاي مختلف اجتماعي با اهداف کاملاً متفاوت آن را به کار برند. اما متاسفانه کمتر کشوري وجود دارد که مسير آن را صحيح پيموده باشد زيرا اکثر کشورهاي جهان به بهانه توسعه از منابع محدود برداشت نامحدود مي کنند که اين خود از مصاديق ناپايداري توسعه خواهد بود. علت اصلي ناپايداري توسعه را بايد فقدان بينش و خردمندي درباره تعيين راهبردها، سياستگذاري ها و تصميم گيري ها در سطوح مختلف مديريتي و عملياتي دانست. تحقق پايداري توسعه در مقياس ملي و جهاني را بايد در اذهان و انديشه هاي نيروي انساني جوامع جست وجو کرد و دستيابي به آن بدون سرمايه گذاري در امر آموزش نيروي انساني و پژوهش تقريباً غيرممکن است.
امروزه توسعه شعار همه کشورها است ولي متاسفانه بيشتر ممالک براي رسيدن به رفاه مادي (به اصطلاح وضعيت مطلوب) از روش هاي نامطلوب استفاده مي کنند و به بهانه دستيابي به توسعه بي محابا از منابع محدود برداشت نامحدود مي کنند که اين خود از مصاديق ناپايداري توسعه تلقي خواهد شد.
تنها يک توسعه سالم وجود دارد و آن هم توسعه يي است که بيش از هر چيزي بر رشد اقتصادي و رقابت بين المللي مبتني باشد و اين توسعه هرگز پايدار نخواهد ماند، مگر آنکه تمام مولفه هاي آن، عادلانه محاسبه شوند.
بديهي است تا وقتي نظام تربيت و آموزش نيروي انساني و امر پژوهش در راس ساير نظام ها قرار نگيرد و متوليان اين نظام تربيتي از مستعدترين، مديرترين، داناترين و تواناترين نيروهاي کشور نباشند، نمي توان به تحقق توسعه پايدار اميدوار بود.
آموزش و پژوهش از مهم ترين نهادهاي اجتماعي محسوب مي شوند. در واقع کيفيت ساير نهادهاي اجتماعي تا اندازه زيادي به چگونگي عملکرد آن بستگي دارد، اين نهادهاي اجتماعي در پروراندن اذهان و استعدادهاي يک کشور نقش اساسي دارند.
شناسايي استعدادها و ايجاد شرايط لازم براي شکوفايي آنها در زمينه هاي مختلف و رشد موزون و متعادل انسان در جنبه هاي عقلاني، عاطفي، اجتماعي و جسماني مسووليت هاي سنگيني است که در وزارتخانه هاي فوق الذکر در امر آموزش و پژوهش بايد آنها را به انجام برسانند.
احمد دنيامالي رئيس فدراسيون قايقراني و اسکي روي آب با رعايت اين مسائل، 2 کميته پژوهش و آموزش را در فدراسيون راه اندازي کرده است.
نظر به اهميت پژوهش در توسعه پايدار انواع رشته هاي قايقراني و اسکي روي آب، مديريت پژوهش فدراسيون در تعامل نزديک با کميته هاي اصلي و تخصصي و نيز هيات رئيسه فدراسيون، مسئوليت مديريت و هدايت فعاليتهاي علمي پژوهشي فدراسيون را عهده دار خواهد بود.
اين کميته با مديريت دکتر عليرضا الهي با هدف کمک به افزايش دانش و ارتقاي سطح علمي رشته هاي ورزشي تحت پوشش فدراسيون، ايجاد بستر مناسب جهت استفاده از آخرين دستاوردهاي علمي مرتبط با رشته هاي ورزشي تحت پوشش فدراسيون، ايجاد تعامل سازنده و مؤثر با نهادهاي پژوهشي علوم ورزشي ( داخلي و خارجي) و مراکز آموزش عالي( پژوهشکده تربيت بدني، مرکز ملي توسعه مديريت ورزش، آکادمي ملي المپيک و …) و کمک به بهبود ساختار و فعاليت هاي فدراسيون راه اندازي شده است.
مديريت آموزش فدراسيون نيز از طريق طراحي نظام جامع آموزش، به تحقق ماموريت هاي فدراسيون و ترويج و توسعه علمي ورزش قايقراني در سراسر کشور کمک مي نمايد.
دکتر حسين اکبري يزدي مدير کميته آموزش مي باشد و برنامه هاي خود را در راستاي اهداف کميته مبني برگسترش علمي ورزش قايقراني در سراسر کشور و عمومي سازي آن، طراحي نظام جامع و هماهنگ آموزش قايقرانان، مربيان، داوران و منابع انساني فعال در کليه رشته هاي قايقراني در سراسر کشور، تلفيق علم و عمل و بهره گيري از دانش و تجربه کليه متخصصان و صاحبنظران رشته در توسعه علمي ورزش قايقراني، استفاده بهينه از ظرفيت هاي علمي و تخصصي مربيان خارجي فعال در کشور، تلاش جهت شناساندن مديريت آموزش فدراسيون به عنوان قطب مهم علمي در زمينه قايقراني به کشورهاي منطقه، توسعه زمينه هاي لازم جهت ترويج آموزش الکترونيک (e-learning) در ورزش قايقراني کشور و کمک به پيشرفت تحصيلي قايقرانان دانش آموز و دانشجو پايه ريزي مي کند.